Politika privatnosti

Naše temeljno načelo poslovanja zaštita je vaše privatnosti i osobnih podataka

Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava.
Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili.
Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

BI CONSULT se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno;
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;
  • Ne čuvamo vaše podatke ako više nije potrebno;
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo vaše osobne podatke.
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje,
  • Ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici,
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
  • Kontinuirano provjeravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni.

BI CONSULT prikuplja samo ograničene količine informacija o vama koje su nužne kako bismo odgovorili na vaš zahtjev, nadamo se, u uspostavljanju dugoročnog i vjerodostojnog poslovnog odnosa.

Kao tvrtka koja profesionalno pruža stručnu savjetodavnu djelatnost u području zaštite podataka, posebice na području Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679), a budući da smo posvećeni promicanju svijesti o privatnosti i potpunoj usklađenosti, u tvrtki BI CONSULT izradili smo ovu Politiku privatnosti koja ima za cilj pomoći vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Osiguravamo usklađenost s GDPR-om za primjer.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Kako bismo vam olakšali pristup željenim informacijama, slijedite sadržaj ove Politike privatnosti.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenosti s nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti pojedinaca te će se kontinuirano ažurirati.

​Redovito unaprijeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaše privatnosti, jer smo u tome najbolji.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 17. prosinca 2019. godine.

Naša politika privatnosti

Kako i koje vaše podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, BI CONSULT prikuplja informacije o vama.

Informacije koje ispunite (osobni podaci kao što su vaše ime, email adresa, organizacija) ili pošaljete izravnom email porukom bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev.

Naše stranice nisu namijenjene osobama mlađima od 16 godina, a ukoliko ste mlađi od 16 godina nemojte nam davati svoje osobne podatke bez pisane privole vaših roditelja.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je:

BI CONSULT d.o.o.
Zagrebačka ulica 17
HR-42000 Varaždin
Hrvatska

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje podataka?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je priprema najprikladnijeg odgovora na vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između vas i tvrtke BI CONSULT, ako je isti već uspostavljen.

Koliko će dugo biti pohranjeni vaši osobni podaci?

Na vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu email adresu, odgovoriti ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke BI CONSULT neće postojati, najkasnije nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme trajanja našeg ugovornog odnosa.

Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade vaših osobnih podataka.

Kako ćemo koristiti vaše podatke?

Informacije o vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaš zahtjev i u svrhe naše poslovne suradnje, a ako se složite poslat ćemo vam i email o ostalim uslugama za koje mislimo da bi mogle biti u vašem interesu.

Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke BI CONSULT i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja cloud usluga i usluga emaila i web hostinga koji se nalaze unutar EU.

BI CONSULT neće nikada dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom neovlaštenom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

Informacijska sigurnost

Kada BI CONSULT prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke, fizičke i procesne mjere.

Koristimo referentnu globalnu platformu za cloud usluge unutar EU kako bi osigurali najvišu zaštitu podataka, kako za našu internu poslovnu dokumentaciju, tako i za vaše osobne podatke.

O našem poslužitelju internetske stranice

Ova internetska stranica smještena je pri referentnom pružatelju usluga web hostinga u Hrvatskoj, o čijim mjerama zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti brinemo upravo mi iz tvrtke BI CONSULT.

Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i vašeg internetskog preglednika je enkriptiran i isporučen putem HTTPS razine.

Kolačići (Cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene u lokalnoj memoriji vašeg uređaja kojim pristupate našoj stranici, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina referentnih internetskih preglednika omogućava da zabranite kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće.

Da bismo ispravno upravljali našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ni na koji način ne obrađujemo vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor nužnih informacija.

Naša web stranica prikuplja isključivo neophodne kolačiće tijekom i za vrijeme vaše posjete stranicama za osiguravanje funkcionalnosti stranice i ne prikuplja vaše osobne podatke putem kolačića. Zbog toga nije ni potrebna vaša prethodna privola, ali mi želimo da vi znate sve detalje kako upravljamo kolačićima.

Kolačići koje naša stranica prikuplja:

Kolačić Vrsta Svrha
b3f103fb33f320f054b469bc4ca27569 privremeni (session) funkcionalnost stranice

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je BI CONSULT prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje BI CONSULT ima o vama,
  • BRISANJA osobnih podataka koje je BI CONSULT prikupio o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane BI CONSULTA,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane BI CONSULTA, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje je BI CONSULT ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
  • poslati e-poštu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili
  • poslati svoj zahtjev na adresu BI CONSULT d.o.o., Zagrebačka 17, HR-42000 Varaždin, Hrvatska,

a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan, potpuno besplatno.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili mjesto rada, ukoliko smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136
HR - 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.azop.hr

Promidžba i prodaja

Željeli bismo vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati.

Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo vašem zahtjevu i zasebno vas zatražiti vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema vama. Bez vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. ​

Ukoliko već imamo uspostavljenu poslovnu suradnju, temeljem našeg legitimnog interesa zadržavamo mogućnost kontaktiranja u vezi novosti i mogućih vidova proširenja naše poslovne suradnje ukoliko jesu u vašem interesu.

U svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati vaš izbor.

Unaprjeđenje ove politike privatnosti

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade.

Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.