U današnjim okolnostima smo gotovo svi prisiljeni koristiti video-konferencijske alate kako bismo odradili online video sastanke s kolegama ili poslovnim partnerima.
 
Uz dobro poznate online i cloud-bazirane alate kao Teams, Whereby, Google Classroom, Workplace, Skype i niz drugih, posebno se ističe ZOOM koji bilježi enorman rast korisnika zadnjih tjedana i mjeseci.
 
Ali s povećanjem broja korisnika i povećanim "ometanjem" aktivnosti konkurencije, raste i broj hakerskih napada i krađa identiteta i osobnih podataka Zoom korisnika.
 
Ovih dana imali smo prilike vidjeti i potvrde Zooma da su dijelili osobne podatke korisnika Zoom aplikacije na Apple uređajima s Facebookom!
 
Sada se susreću se još ozbiljnijim rizicima.
 
Pojavio se niz novih "phishing" i "spoofing" napada, na način da se putem emaila šalju poveznice na aplikaciju i lažne linkove za prijavu, kao i instalacijske datoteke koje to zapravo nisu, već zlonamjerni softver koji ulazi u računalo.
 
Nije ni GOOGLE CLASROOM izbjegao ovakvim slučajevima.
 
Pripazite da li ste možda dobili poziv na povezivanje na:
 
googloclassroom\.com ili
googieclassroom\.com
 
Stoga dobro provjerite ispravnost i autentičnost primljenih emailova kojima ste pozvani da se pridružite nekoj online video-konferenciji.
 
Opreza nikad dovoljno...
 
 
Više o sigurnosnim problemima na ovom linku:
 
https://techerati.com/news-hub/hackers-are-spoofing-zoom-domains-to-target-remote-workers/