...ali i negativno utjecati na naše odluke u ključnim trenucima.

Svima na je poznata i korisna aplikacija Google Maps koja u sebi sadrži i vrlo popularnu funkcionalnost grafičkog prikazivanja zastoja u prometu, koju mnogi od nas svakodnevno koristimo, posebice u prometu velikim gradovima i kada nam je svaka obavijest o zastojima prevažna.

Temeljem boje obojanih prometnica sami odlučujemo promjeniti rutu do konačne destinacije, i to dobro funkcionira u većini slučajeva.

Međutim, ne želimo se naći u situaciji o kojoj govori ovaj članak na donjem linku.

"Šaljivdžija" je iskoristio 99 pametnih telefona stavivši ih u prigodna kolica izazvavši kolaps Google Maps preciznosti, simulirajući totalne zastoje na određenim prometnicama pretvarajući "zelene" ulice u "crvene", što je imalo za posljedicu da su brojni drugi pojedinci, sasvim logično, svojom voljom i brzom reakcijom odlučili zaobići te ulice, koje su doslovce postale prazne i bez prometa.

Možda će nam ovaj slučaj biti smješan, ali će nam osmijeh nestati s lica ukoliko promislimo da su možda i neka vozila hitne pomoći ili vatrogasci zbog toga skrenuli s najkraće rute na "najbržu" ugrozivši živote ljudi.

Iz prikazanih slika vidljivo je koliko smo vezani uz aplikacije na pametnim uređajima i koliko vjerujemo njihovoj pouzdanosti, te koliko pogrešne životne odluke možemo donijeti temeljem netočnih informacija kao rezultatom obrada točnih podataka.

Pročitajte cijeli članak:

https://www.androidauthority.com/google-maps-hack-1079604/