AZOP se danas i službeno izjasnio o pokrenutim nadzornim aktivnostima na ovom linku:

https://azop.hr/aktualno/detaljnije/obavijest-vezano-za-pronalazak-odbacene-dokumentacije-splitske-banke

Obavijest vezano za pronalazak odbačene dokumentacije Splitske banke

Vezano uz aktualne objave u medijima odnosne na pronalazak odbačene dokumentacije Splitske banke na divljem odlagalištu otpada na području Bibinja, a koja između ostalog sadrži i osobne podatke, ovim putem informiramo javnost da je glede navedenog slučaja Agencija za zaštitu osobnih podataka započela provedbu nadzornih aktivnosti radi utvrđenja svih relevantnih činjenica i okolnosti iz područja zaštite osobnih podataka.

Navodno, prema pisanju medija, na ilegalnom odlagalištu otpada kod kamenoloma Lovačević, na području Bibinja, pronađeni su odbačeni obrasci Splitske banke na kojima se nalaze inače tajni podaci klijenata te banke.

Takvim postupkom ne samo da je zagađen okoliš, jer otpad nije propisno zbrinut, nego su i privatni podaci klijenata ostavljeni na uvid javnosti. Inače, riječ je o banci koja više ne postoji pod tim imenom, već djeluje u okviru OTP banke koju smo zamolili da komentira incident.

Pročitajte članak u medijima:

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/na-smetlistu-kod-bibinja-pronadeni-dokumenti-s-tajnim-podacima-klijenata-banke-brane-se-da-je-to-izolirani-slucaj/