To nije dobro rješenje, jer zasigurno u organizaciji postoji konkretan popis osoba koje smiju pristupati trenutnim i povijesnim snimkama.

U prilog tome ide Rješenje AZOP-a:

Tijekom provedenih nadzornih aktivnosti u maloprodajnom mjestu (benzinskoj postaji) utvrđeno je kako je u prostoru maloprodajnog mjesta postavljen videonadzorni sustav koji se sastoji od 9 videonadzornih kamera, od kojih su 4 postavljene u unutrašnjosti i 5 kamera koje su postavljene na vanjskim površinama objekta, te od uređaja za pohranu snimaka te dva monitora koji se koriste za uvid u zahvate videonadzornih kamera, s time da se na monitoru unutar prodavaonice prikazuje zahvat kamera u realnom vremenu, a u uredu se nalazi monitor gdje je moguće pristupiti i snimkama kamera.

Također, utvrđeno je da se na prostoru predmetne benzinske postaje nalazi postavljeno 9 videonadzornih kamera.

Utvrđeno je kako je X, kao voditelj obrade, u sklopu maloprodajnog mjesta (benzinske postaje), protivno članku 32. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka prilikom postavljanja zaslona za pregled zahvata videonadzornih kamera u realnom vremenu unutar prostorije predmetne benzinske postaje postupio na način da isti je vidljiv svim posjetiteljima/kupcima benzinske postaje.

Voditelju obrade X naloženo je da sukladno odredbama članka 32. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka u sklopu maloprodajnog mjesta (benzinske postaje) poduzme odgovarajuće tehničke mjere kako sadržaj koji se prikazuje na zaslonu za pregled zahvata videonadzornih kamera u realnom vremenu unutar prostorije predmetne benzinske postaje ne bude dostupan posjetiteljima/kupcima (neovlaštenim osobama).

 

Rješenje AZOP-a je ovdje:

https://azop.hr/wp-content/uploads/2023/11/Rjesenje-Benzinska-postaja-monitor-u-poslovnici-s-prikazom-videokamera-zabranjuje-se.pdf