NAPOMENA! Kontakt podatke službenika za zaštitu podataka dostavljate putem web obrasca niže. Iznimno, kontakt podatke službenika za zaštitu podataka  moguće je dostaviti i e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Navedene podatke nije potrebno dostaviti poštom. Kad želite dostaviti izmjene vezano za imenovanje službenika za zaštitu podataka, potrebno je ponovno ispuniti cijeli obrazac.

Sukladno članku 37. Opće uredbe o zaštiti podataka, voditelj obrade i izvršitelj obrade imenuju službenika za zaštitu podataka u svakom slučaju u kojem:

  • (a) obradu provodi tijelo javne vlasti ili javno tijelo, osim za sudove koji djeluju u okviru svoje sudske nadležnosti,
  • (b) osnovne djelatnosti voditelja obrade ili izvršitelja obrade sastoje se od postupaka obrade koji zbog svoje prirode, opsega i/ili svrha iziskuju redovito i sustavno praćenje ispitanika u velikoj mjeri, ili
  • (c) osnovne djelatnosti voditelja obrade ili izvršitelja obrade sastoje se od opsežne obrade posebnih kategorija podataka na temelju članka 9. i osobnih podataka u vezi s kaznenim osudama i kažnjivim djelima iz članka 10.

Voditelj obrade ili izvršitelj obrade dužni su objaviti kontaktne podatke službenika za zaštitu podataka i priopćiti ih nadzornom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka). 

Sve odluke o imenovanju službenika donesene na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka trebaju se uskladiti s Općom uredbom o zaštiti podataka.

 

OBRAZAC ZA IMENOVANJE SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU PODATAKA

Obrazac služi za podnošenje izjave o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka unutar Vaše organizacije Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka obavezno se imenuje u slučajevima propisanim člankom 37. stavkom 1. Opće uredbe o zaštiti podataka. Možete imenovati službenika za zaštitu podataka dobrovoljno, čak i ako to niste obavezni. Međutim, u tom slučaju važno je istaknuti da se isti zahtjevi iz Opće uredbe o zaštiti podataka primjenjuju kao i u slučaju kad je voditelj ili izvršitelj obrade u obvezi imenovati službenika za zaštitu podataka.

Nakon što ispunite i pošaljete obrazac, primit ćete obavijest o primitku. Sve rubrike u obrascu potrebno je ispravno ispuniti, a navedeni podaci moraju biti točni.

 

Obrazac za obavještavanje AZOP-a o imenovanju Službenika za zaštitu podataka je ovdje:

https://azop.hr/obrazac-za-imenovanje-sluzbenika-za-zastitu-podataka/