Sjetit će se velik broj nas nevolja koje su uzrokovale takve SMS poruke posljedje dvije godine na koje je nasjelo prilično naših sugrađana.
 
Prvo se moramo zapitati "tko uopće danas koristi usluge govorne pošte".
 
Bez obzira na nepostojanje razumnog odgovora na ovo pitanje, određen broj naših sugrađana i ljudi u svijetu nasjeo je SMS porukama i kliknuo na ponuđeni link koji nas vodi u nepoznato.
 
U pravilu se radi o web stranicama na kojima se nalazi zlonamjerni software i kojeg aktiviramo klikom na link.
 
Time naš pametni telefon praktički pretvaramo u "zombija", dok istovremeno imamo krađu informacija o bankovnim karticama koje koristimo za online ili NFC plaćanja, ili probijanje naših crypto walleta.
 
Da stvar bude gora, zlonamjerni software pristupa našim kontaktima i šalje im iste SMS poruke čime se bata "zaraženih" pametnih uređaja eksponencijalno širi.
 
Vrlo kratak savjet: rijetko, ali zaiste rijetko tko danas koristi usluge Voice maila ili govorne pošte.
 
Moramo si postaviti pitanje kako i zašto bi nam itko ostavio poruku na govornoj pošti i zašto bi je uopće htjeli preslušati ako danas postoji niz načina da nam se poznanik, prijatelj ili poslovni suradnik javi izravno porukom kroz bezbroj aplikacija.
 
Prema javnoj objavi s donjeg linka kojeg dijelimo možemo lako zaključiti da se pošast slanja ovakvih zlonamjernih SMS poruka ponovno pojavljuje.
 
Stoga, oprez i pamet u glavu...
 
https://www.bitdefender.com/blog/hotforsecurity/got-a-text-saying-your-boss-left-you-a-voice-message-delete-it-immediately-its-a-scam/