Europska komisija dala je Whatsappu rok od mjesec dana da daju odgovore na niz pitanja proizašlih nakon svježih izmjena Uvjeta korištenja Whatsapp platform, koji su izazvali ogorčenje među potrošačima i raznim organizacijama koje brinu o privatnosti potrošača.
 
WhatsApp mora pružiti „konkretne odgovore” na dvojbe izražene od strane EU s obzirom na nedostatak „dovoljno jasnih informacija” korisnicima platforme i u vezi razmjene osobnih podataka korisnika Whatsappa s trećim stranama, odnosno, Facebookom i Instagramom, priopćila je Europska Komisija.
 
„Whatsapp mora osigurati da njegovi korisnici razumiju na što pristaju i kako se koriste njihovi osobni podaci”, istaknuo je povjerenik za pravosuđe Europske komisije.
 
WhatsApp je najavio promjene Uvjeta korištenja i Pravila privatnosti prije godinu dana, ali je bio prisiljen odgoditi njihovo uvođenje do svibnja 2021., nakon otkrivanja dodatnih informacija o dijeljenju osobnih podataka s Facebookom, kao tvrtkom-majkom.
 
Mi ćemo samo dodati da je očigledno kako Facebook i Whatsapp "muljaju" i skrivaju istinu o postupanju s našim osobnim podacima i našom privatnošću, jer to čini srž njihovog poslovnog modela.
 
Više o temi na:
 
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-27/whatsapp-gets-eu-ultimatum-to-tell-users-how-data-is-handled?
 
 
 
 
Photo by Dima Solomin on Unsplash