Mnogi smo već dobro upoznati da je DuckDuckGo postao sinonim za očuvanje privatnosti na internetu, čija nam tvrtka osigurava da bezuvjetno preuzmemo kontrolu nad našim osobnim podacima online, bez ikakvih kompromisa.
 
DuckDuckGo se globalno proslavio svojom internetskom tražilicom, koja čini suštu suprotnost u odnosu na Google Search, a i sve više korisnika koristi njihovu aplikaciju za mobilne uređaje ili ekstenziju za Mozilla Firefox browser, koji nam omogućuju da možemo bitno mirnije putovati prostranstvima interneta.
 
A sada imamo odličnu novost - DuckDuckGo počinje s pilot projektom pružanja email usluge u svrhu sprječavanja našeg praćenja.
 
Ključ je da primanjem mailova na besplatnu javnu ili skrivenu email adresu @duck.com svaki naš primljeni mail prolazi kroz dubinsku analizu otkrivanja i deaktivacije skrivenih trackera u dolaznim mailovima, a naše mailove možemo nakon postupka dubinskog čišćenja automatskim preusmjeravanjem primati na našoj uobičajenoj email adresi.
 
Posebno je korisno koristiti @duck.com email adresu za primanje raznih newslettera, probne kupnje aplikacija ili softvera i u ostale svrhe za koje mislimo da nam kradu osobne podatke.
 
Trackeri u emailovima pojavljuju se čak u 70% newslettera, prvenstveno prikupljajući podatke o vremenima otvaranja mailova, lokaciji i vrsti uređaja koji koristimo, kako bi temeljem tih podataka stvorili naš precizniji profil za daljnji izravni marketing.
 
Vjerujemo da će DuckDuckGo pilot projekt uspješno proći i da ćemo uskoro svi moći početi koristiti nove mogućnosti zaštite naše privatnosti na internetu.
 
Više o temi na:
 
https://www.theverge.com/2021/7/20/22576352/duckduckgo-email-protection-privacy-trackers-apple-alternative