Donosimo svježe i važno upozorenje svim poslovnim subjektima i njihovim zaposlenicima da je zastupljenost phishing prijevara na temu SharePoint platforme u značajnom rastu.
 
SharePoint je jedno od rješenja koje, mi kao profesionalci u zaštiti osobnih podataka i zagovornici prijenosa poslovne dokumentacije s lokalnih računala, desktop i laptop računala na središnje server sustave, apsolutno preporučamo.
 
Ali, i hakeri znaju da je prisutnost SharePoint sustava sve značajnija, pa ciljaju svoje phishing kampanje u tom smjeru.
 
Posljednjih tjedana intenzivirao se broj phishing prijevara u kojima hakeri šalju emailove zaposlenicima tvrtki koje koriste SharePoint platformu da pregledaju dokumentaciju na zahtjev uprave tvrtke a koja se nalazi na tvrtkinoj SharePoint platformi.
 
Pri tom neoprezni ili needucirani zaposlenici klikom na ponuđeni link i unošenjem korisničkog imena i lozinke na lažnoj Microsoft stranici otkrivaju svoje podatke za ulaz u svoje Microsoft račune, čime se otvaraju vrata za ransomware napade na tvrtke.
 
Educirajmo svoje osoblje.
 
Više o temi:
 
https://hotforsecurity.bitdefender.com/phishing-alert-scammers-use-fake-sharepoint-and-docusign-messages-to-steal-users-login-credentials-26086.html